بازدیدگلستانی ها از موزه حیاط وحش هفت چنار

دانش آموزان گلستان ما از موزه حیاط وحش هفت چنار بازدید به عمل آوردند

دانش آموزان گلستان ما از موزه حیاط وحش هفت چنار بازدید به عمل آوردند  در این بازدید  با بخش های مختلف موزه  آشنا شدند

موزه آثار طبیعی و حیات وحش هفت چنار شامل بخش های مختلفی است که به شرح زیل می باشد :

ـ نمونه های غیر زنده : نمونه های غیر زنده بی مهره گان شامل اسفنج ها، نرم تنان، خارتنان، سخت پوستان و حشرات است. مجموعه جالبی از اسفنج ها و مرجان های دریایی به عنوان نمونه ای از اسفنج ها – توتیا، ستاره دریایی و دلار سنگی به عنوان نمونه ای از خارتنان – انواع خرچنگ های آب شیرین و شور، شاه میگو و خرچنگ های عنکبوتی به عنوان نمونه ای از سخت پوستان – انواع پروانه های ایران، سوسک ها، ملخ ها، سنجاقک ها و زنبورهای اتاله شده به عنوان نمونه ای از حشرات در این مجموعه به چشم می خورند.
از نمونه های غیر زنده مهره داران می توان به انواع ماهی هایی که بصورت غیر زنده در موزه نگهداری می شوند و از هر دو گروه ماهی های غضروفی و استخوانی هستند اشاره کرد. این نمونه ها شامل سفره ماهی ها، بادکنک ماهی ها و انواع کوسه ماهی ها می شوند. اغلب نمونه های غیر زنده مهرداران دریایی هستند.

نمونه های زنده و تاکسیدرمی شده موزه حیات وحش هفت چنار :

ـ آبزیان : آکواریوم موزه هفت چنار که به شکل غاری پر پیچ و خم با پنجره های آکواریومی و زیبا ساخته شده، شامل انواع ماهی های آب شیرین متعلق به رودخانه های سراسر دنیا است که در میان آنها می توان به ماهی های بدن فلس، ماهی های گوشتخوار و درنده و ماهی های زنده زا اشاره کرد.

ـ  خزندگان : از خزندگان مجموعه می توان به راسته مارها و سوسمارها و لاک پشتان اشاره کرد. نمونه هایی از خزندگان ایران و سایر نقاط جهان در معرض دید قرار دارند.

ـ پرندگان : پرندگان مجموعه به صورت زنده و تاکسیدرمی شده در مجموعه نگهداری می شوند که شامل گروه ها و خانواده های مختلف پرندگان اعم از آبزی و خشکی زی هستند. نمونه هایی از خانواده های گوناگون از قبیل خانواده کلاغ، خانواده مرغابی، خانواده قرقاول، پرندگان شکاری و انواع گنجشگ سانان که تعدادی از آنها از خارج از ایران و از گروه ها و زیستگاه های مختلف در موزه به صورت زنده نگهداری می شوند. از انواع پرندگان می توان به اردک ها، قوها، غازها، فلامینگو، کبک، قرقاول و طاووس اشاره کرد که بسیاری از آنها در این محیط به زاد و ولد می پردازند.

ـ پستانداران : انواع مختلفی از پستانداران وحشی علفخوار و گوشتخوار به صورت تاکسیدرمی شده در سالن این مکان نگهداری می شوند. پستانداران تاکسیدرمی شده مجموعه را می توانید به صورت تمام بدن، سر و گردن، تخته پوست، شاخ و جمجمه ببینید. از این مجموعه می توان به انواع قوچ، کل، شوکا، مرال، خرس قهوه ای، آهو و جبیر، گربه سانان نظیر شیر، پلنگ و یوز پبنگ آسیایی و علفخورانی نظیر بوفالو، گورخر ایرانی و انواع آنتیلوپ ها اشاره کرد.

ـ کارگاه تاکسیدرمی : علاقمندان می توانند در سالن تاکسیدرمی با طریقه علمی و عملی تاکسیدرمی پرندگان و پستانداران آشنا شوند. همچنین از نمونه های پرندگان و پستانداران تاکسیدرمی شده که در سالن به نمایش گذاشته شده بازدید نمایند.

ـ زمین شناسی و آثار طبیعی : بخش زمین شناسی و آثار طبیعی موزه هفت چنار را سنگ ها و کانی های مختلف با منشاء آذرین، رسوبی و دگرگونی تشکیل می دهند. فرمول شیمیایی هر سنگ به همراه کاربرد و معادن مربوطه آن ذکر شده است. در این بخش مجموعه ای از فسیل بی مهرگان که متعلق به ادوار گذشته می باشند نیز به چشم می خورد.

در پایان گزارش تصویری از این برنامه را ببینید